18 Μαρ 2014

Δήμος Ωρωπού: Με πυρετώδεις ρυθμούς τα έργα για την ολοκλήρωση της κεντρικής πλατείας Συκαμίνου!

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Συκάμινο, η κεντρική πλατεία της Κοινότητας, που  θα  αναβαθμίσει ουσιαστικά  την ποιότητα ζωής των κατοίκων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ένας κόμβος επικοινωνίας, αναψυχής,  διασκέδασης και εμπορίου θα μεταμορφωθεί σύμφωνα με τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και θα  αποπερατωθεί μέχρι τον Μάιο του 2014. Το έργο έχει ως στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας, την οργάνωση της κυκλοφορίας  και την διευκόλυνση των υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής ώστε να παραμείνει η πλατεία το κοινωνικό κέντρο του οικισμού.  Με την ολοκλήρωση του έργου η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται οργανωμένα αλλά και με την διαμόρφωση μεγάλων πεζοδρομίων η διέλευση κατοίκων και επισκεπτών στην πλατεία και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών θα γίνεται με μεγάλη ασφάλεια.
Στην ανατολική πλευρά της πλατείας υπάρχει και οργανωμένη παιδική χαρά για τα παιδιά, προσδίδοντας στην αισθητική του τοπίου.
Επιπλέον στον σχεδιασμό έχει προβλεφθεί η κυκλοφοριακή  επάρκεια της πλατείας, καλύπτοντας την  περίπτωση να υπάρχουν σε ορισμένες ημέρες και ώρες του έτους περισσότεροι διαθέσιμοι χώροι για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών (Εορτασμός Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης - συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις  κλπ).
Κεντρικό στοιχείο της πλατείας  στη θέση του παλιού σιντριβανιού θα είναι ένα νέο υδάτινο στοιχείο πιο μικρό, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της κυκλοφοριακής  άποψης. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Τακτική Επιχορήγηση για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων) με 60.768,97 ευρώ και από ιδίους πόρους με 96.722,01 ευρώ. 
Ο Δήμαρχος  Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Το Συκάμινο αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο και αποκτά περισσότερη αίγλη. Η πλατεία που θα ολοκληρωθεί μέχρι το προσεχή Μάιο θα αποτελέσει το στολίδι του Συκαμίνου και σημείο επιχειρηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ποιοτική ανάπτυξη των περιοχών μας και βελτίωση των υποδομών. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Ηλιάσκο, τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ Χρήστο Τσεκρεζή, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Λεμπούση, τον Τοπικό Σύμβουλο Συκαμίνου κ. Δημήτρη Σαμπάνη για την πολύτιμη συμβολή τους όλο αυτό το διάστημα, στα συνεργεία που εκτελούν με επιμέλεια και υπευθυνότητα την εργασία τους καθώς και στους κατοίκους της περιοχής για την κατανόηση και τη συνεργασία τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: