7 Μαΐ 2015

Ανδρέας Γαζβινιάν (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών): Νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου Ωρωπού!

Το «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του Δήμου Ωρωπού που γίνεται από την νέα Δημοτική Αρχή τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών  κ. Ανδρέας Γαζβινιάν στην εισήγησή του, της τριμηνιαίας αναφοράς εκτέλεσης προϋπολογισμού Α τριμήνου 2015 που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταπέλτης ο κ. Γαζβινιάν για την απραξία της προηγούμενης Διοίκησης ειδικά στο τομέα των Εσόδων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μη αποστολή λογαριασμών ύδρευσης στους υδρολήπτες.

Συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Συκαμίνου δεν έχουν σταλεί λογαριασμοί ύδρευσης για 5 εξάμηνα, στην Τοπική Κοινότητα Αφιδνών δεν έχουν σταλεί λογαριασμοί ύδρευσης για 4 εξάμηνα, στην Τοπική Κοινότητα Πολυδενδρίου δεν έχουν σταλεί λογαριασμοί ύδρευσης για 3 εξάμηνα, στην Τοπική Κοινότητα Καπανδριτίου δεν έχουν σταλεί λογαριασμοί ύδρευσης για 3 εξάμηνα, στην Δημοτική Κοινότητα Μαρκοπούλου δεν έχουν σταλεί λογαριασμοί ύδρευσης για 3 εξάμηνα, τέλος στον πρώην Δήμο Ωρωπίων (Σκάλα, Χαλκούτσι, Νέα Παλάτια, Χωριό Ωρωπός) δεν έχει σταλεί λογαριασμός ύδρευσης για 1 εξάμηνο.

Αποτέλεσμα της μη αποστολής των λογαριασμών τόσα εξάμηνα, σήμερα το Ταμείο του Δήμου να παρουσιάζει μειωμένα έσοδα, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν.
Στην αποστολή  των λογαριασμών ύδρευσης όλων των εξαμήνων που θα στείλει ο Δήμος στο επόμενο διάστημα, δεν θα χρεωθούν προσαυξήσεις και πρόστιμα και θα υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης του ποσού σε 100 δόσεις (8 χρόνια)!

Τέλος ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Γαζβινιάν στο τομέα των Εξόδων αναφέρθηκε στην προσπάθεια της μείωσης των δαπανών που κάνει ο Δήμος, λέγοντας π.χ. ότι για τα καύσιμα που κατανάλωσε ο Δήμος το Α'  τρίμηνο του 2015 αξίας 76.000 ευρώ (μειωμένα κατά 55%),  η προηγούμενη Διοίκηση για το Α'  τρίμηνο του 2014 είχε ξοδέψει 170.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: